Ana Sayfa>DOMOTEX Turkey

DOMOTEX Turkey

Türkiye’nin Halıları “DOMOTEX Turkey” ile Dünyayı Sardı

DOMOTEX Turkey

Türkiye’nin Halıları
“DOMOTEX Turkey” ile Dünyayı Sardı

24 – 27 Nisan 2018 tarihleri arasında Alman Fuarcılık sektörü Devi;  Deutsche Messe iştiraki Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı DOMOTEX Turkey, ulusal ve uluslararası halıcılık sektörünü, bu yıl 5’inci kez sektörün başkenti Gaziantep’te bir araya getirdi. 11 ülkeden 195 firmanın yer aldığı fuarda Türk halıcılık sektörünü uluslararası alanda zirveye taşıyacak yeni işbirlikleri gerçekleştirildi. Geleneksel halılardan makine halılarına, el dokumasından polyester ürünlere kadar binlerce modern ve klasik tasarımın sergilendiği fuarın gözdesi Türk halıları oldu.

27 Nisan 2018, İstanbul - Türkiye halıcılık sektörünü uluslararası alanda zirveye taşıma vizyonuyla bu yıl 5’inci kez düzenlenen DOMOTEX Turkey, sektör devlerini Gaziantep’te buluşturdu. Fuar bu yıl 89 ülkeden 11.951 ziyaretçi ile yeni bir başarıya imza atarken, yabancı ziyaretçi sayısındaki %21’lik artış uluslararası işbirliklerinin gerçekleştirilmesi noktasında da önemli bir ivme oluşmasına imkan sağladı. Gaziantep Ticaret Odası, GüneydoğuAnadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Deutsche Messe’nin iştiraki Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara ABD, Sırbistan ve Türkmenistan ilk kez katılım sağlarken, Türk halıcılık sektörü için ihracata ivme sağlayan işbirlikleri gerçekleştirildi.

Halı ve zemin kaplamaları alanında Avrasya bölgesinin lider fuarı DOMOTEX Turkey ile Türkiye’nin makine halısı üretimindeki gücünü uluslararası alanda bir kez daha kanıtladığına dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları belirtti;
“DOMOTEX Turkey’e uluslararası ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. Fuar bu yıl da uluslararası düzeyde ağırladığı firmalarla Türkiye ve çevre ülkelerle ilişki kurma noktasında önemli fırsatlar sundu. Bununla birlikte Gaziantep’in Türkiye ekonomisine olan katkısını arttıracak önemli işbirlikleri gerçekleştirildi. Türk üreticiler bu yıl çok daha geniş kitlelere ulaşma şansı elde etti. Türk halıcılık sektörü DOMOTEX Turkey ile uluslararası alandaki gücünü de tüm dünyaya kanıtladı. DOMOTEX Turkey’in ortaya koyduğu başarı, uluslararası alanda büyük bir heyecanla yakından takip ediliyor ve fuarın başka ülkelerde de düzenlenmesi noktasında güçlü bir referans oluyor. Türkiye’den aldığımız bu güçle yakın zamanda fuarı Deutsche Messe olarak ABD’de de düzenleyeceğiz ve Türkiye’nin halılarını Amerika Kıtası’na da taşıyacağız.”

Yabancıların Gözdesi Türkiye’nin Halıları Oldu!
İhracatta önemli bir paya sahip olan makine halılarının yanı sıra; Türk kültürünü temsil eden el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, paspas, iplik ve halı makinelerinin sergilendiği fuarda en çok ilgiyi Türk halıları gördü. Yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern,  klasik halı ve yeni nesil tasarımları ziyaretçilerle buluşturan DOMOTEX Turkey, Türkiye halıcılık sektörünün üretim teknolojisini göstermesi açısından da büyük avantaj sağladı.  
DOMOTEX Turkey, bu yıl uluslararası düzeyde artan katılımcı firmalarıyla Türkiye ve Ortadoğu ile ilişki kurma noktasında birçok fırsat sundu. Ekonomi Bakanlığı ve Ortadoğu Anadolu Halı İhracatçıları desteği ile düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya, Kanada, Bulgaristan ve Kırgızistan’dan satın alma heyetleri DOMOTEX Turkey’de yeni işbirlikleri geliştirdi. Türkiye, ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün’den 195 firma katılımcı olarak fuarda yer aldı.

 

DOMOTEX Fuarları Hakkında:


DOMOTEX HANNOVER (Ocak 11-14, 2019 - Hannover) dünyanın lider zemin döşemeleri fuarıdır. Fuarı Deutsche Messe AG Hannover organize etmektedir.

DOMOTEX Asia/CHINAFLOOR (Mart 26-28, 2019 – Şanghay) Asya Pasifik bölgesinin en büyük uluslararası zemin döşemeleri fuarıdır. Fuarı VNU Exhibitions Asia, Build Your Dream ve Deutsche Messe’nin yan kuruluşu olan Hannover Milano Fairs Shanghai organize etmektedir.

DOMOTEX USA (28 Şubat – 02 Mart, 2019 – Atlanta, Georgia) Amerikan zemin döşemeleri endüstrisine odaklanarak 2019’da açılışını yapacak. Fuarı Deutsche Messe’nin yan kuruluşu olan Hannover Fairs USA organize etmektedir.

Small Title: 

Türkiye’nin Halıları “DOMOTEX Turkey” ile Dünyayı Sardı

Haberler

ISK-SODEX ARENA, Ustalar Ligi ve Geleceğin Ustaları yarışmaları ile sektörün en iyilerini ve geleceğin ustalarını belirleyecek

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey halı ve zemin kaplamaları sektörü devlerini Antalya’da ağırlayacak

Hannover Fairs Turkey e-Bülten

  • En son haberler ve önemli tarihler
  • Fuar ziyaretleri için daha fazla hizmet
  • Heyecan verici özel promosyonlar ve teklifler