Ana Sayfa>DOMOTEX Turkey 2023 | Açılış Töreni

DOMOTEX Turkey 2023 | Açılış Töreni

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey 2023 | Açılış Töreni

Basın Bülteni
10 Temmuz 2023

 

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

Global halı ve zemin kaplama sektörünün Türkiye ve Orta Doğu’daki en büyük buluşması olan DOMOTEX Turkey, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Önümüzdeki 7 yılda büyüme istikrarını sürdürerek 65 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefleyen global halı ve zemin kaplama sektörünün Türkiye ve Orta Doğu’daki en büyük buluşması olan DOMOTEX Turkey bu yıl turizmin başkenti Antalya’da kapılarını açtı. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nin (OFM) deprem yardımlarında lojistik üs olarak değerlendirilmesi nedeniyle Antalya’da gerçekleştirilen fuarın açılış töreni Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Annika Klar’ın ev sahipliğinde, DMAG Kıdemli Başkan Yardımcısı Arno Reich, DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell Castellano, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan  Yardımcısı Fatih Kabadayı,  İran Tekstil Endüstrileri Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Shahin Kazemi ve Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nin katılımıyla gerçekleşti.

Sektörün önemli oyuncuları fuarda yerini aldı

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün her yıl heyecanla beklediği, oluşturduğu ticaret hacmi ile markaların büyüme yolculuğuna önemli bir katkı sunan DOMOTEX Turkey’de sektörün dev firmaları yerini aldı. Katılımcıların yenilikçi tasarımları ve dikkat çeken ürünlerinin bulunduğu fuar bir yandan Merinos, ADO Floor, Gümüşser Home, Fatihtr Halı ve Kilim, Solomon Carpet, Gheytaran Carpet, Afshar Zarineh ve Almas Kavir gibi sektörün önde gelen firmalarına ev sahipliği yaparken diğer yandan da uluslararası pazara açılmak isteyen yerli üreticilere ve bölge pazarına açılmak isteyen Amerika, BAE, Çin, Güney Kore, Hindistan, İran, Özbekistan, Pakistan ve Ürdün’den uluslararası katılımcı firmalara kapı aralıyor.


İhracata katkı sunarken yeniliklere de kapı açıyor

DOMOTEX Turkey trendler odağında birçok yeniliğe ev sahipliği yaparken oluşturduğu ticaret hacmi ile de Türkiye’nin halı ve zemin kaplamaları ihracatına önemli bir katkı sunuyor. Türkiye’de ve dünyada halı ticaretinin giderek büyüdüğüne değinen DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell Castellano, Her yıl farklı tema ile katılımcı ve ziyaretçileri ile buluşan DOMOTEX Turkey, tüm katılımcıları trend odaklı gelişmeye teşvik ederken, aynı zamanda en son teknoloji, malzeme ve tasarımın sergilendiği alanlar da sunuyor. Son birkaç yıldır, hepimiz için elzem olan sürdürülebilirlik kadar zihnimizde yer eden başka bir konu neredeyse hiç olmadı. Sürdürülebilirlik, insanoğlunun hayatta kalması için hayati bir öneme sahiptir. Üretilen, tedarik edilen her ürün ve hizmet çevre dostu ve sürdürülebilir olmalıdır. Bu nedenle, bu yılki fuarımızın "Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm" konusuna odaklanmasından ve birçok katılımcının çevre dostu ürünlerini sergilemesinden büyük memnuniyet duyuyorum: Fuarda yer alacak olan bambu lifi, pamuk, yün ve jüt gibi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış çevre dostu halı ve kilimlerin yanı sıra geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş esnek zemin kaplamaları, antibakteriyel ve yeni nesil sudan etkilemeyen lüks vinil karoları keşfedebilirsiniz“ dedi.

DOMOTEX Turkey turizmin başkenti Antalya’da birçok avantaj sunuyor

Deprem sonrası gelen yardımlar için Gaziantep OFM’nin lojistik üs olarak değerlendirilmesi nedeniyle bu yıl turizmin başkenti Antalya’da gerçekleşen DOMOTEX Turkey, şehrin birçok avantajını da ziyaretçilerine sunuyor. Yerli ve uluslararası havayolları ile birçok destinasyona direkt uçuş bulunmasının yanı sıra, Antalya Havalimanı’nın hem otellere hem de fuar alanına yakınlığının, gelecek ziyaretçilerin de fuar sahasına erişimini kolaylaştıracağına değinen Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar, “DOMOTEX Turkey, hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ile konaklamadan gıda sektörüne, turizmden eğlence sektörüne kadar şehirdeki birçok sektöre dolaylı olarak katkı sunuyor” dedi. Açılış töreninde konuşan İran Tekstil Endüstrileri Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Shahin Kazemi ise “DOMOTEX gibi halı fuarları İran’daki üreticiler için büyük bir potansiyel sunarken İran'ın halı ve halıfleks ihracat hacmini ve değerini yeniden artırmak için çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Türkiye halı ihracatında dünya devi

DOMOTEX Turkey açılış töreninde konuşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Türkiye’nin makine halısı üretiminde Çin’den sonra dünyanın en büyük oyuncularından olduğuna dikkat çekerek şunları aktardı: “Ülkemiz 2021 yılında makine halısı ticaret hacmini yüzde 21.9 artırarak 2.7 milyar dolar seviyelerine çıkardı. 2022 yılında küçük bir miktar düşüş yaşansa da bu rakam 2.5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti” dedi. Türkiye halı ihracatında makine halısının ilk sırada yer aldığını da söyleyen Kabadayı, 2023 yılı mayıs ayında gerçekleştirilen makine halısı ihracatının 2022 yılı mayıs ayına göre yüzde 48.1 oranında artarak, sektörün hızla büyümeye devam ettiğini aktardı.

Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı da açılıştaki konuşmasında fuara katılan yerli ve yabancı iş insanlarını Antalya’da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, DOMOTEX Turkey’in güzel bir sinerji oluşturacağına inandığını söyledi.

ÜCRETSİZ ZİYARETÇİ KAYDI DEVAM EDİYOR

DOMOTEX Turkey, https://domotexturkey.com/tr/ziyaretciler/online-kayit   üzerinden ücretsiz online ziyaretçi kaydı almaya devam ediyor. Fuar, 10-13 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

 
Small Title: 

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey 2023 | Opening Ceremony

Haberler

ISK-SODEX ARENA, Ustalar Ligi ve Geleceğin Ustaları yarışmaları ile sektörün en iyilerini ve geleceğin ustalarını belirleyecek

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey halı ve zemin kaplamaları sektörü devlerini Antalya’da ağırlayacak

Hannover Fairs Turkey e-Bülten

  • En son haberler ve önemli tarihler
  • Fuar ziyaretleri için daha fazla hizmet
  • Heyecan verici özel promosyonlar ve teklifler