Ana Sayfa>Basın Bülteni (25.11.2017)

Basın Bülteni (25.11.2017)

HPKON, Hidrolik Pnömatik Sektörünü İzmir Buluşturdu

Basın Bülteni
25.11.2017

Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Fuarı (22-25 Kasım 2017)
 

HPKON, Hidrolik Pnömatik Sektörünü İzmir Buluşturdu

Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Fuarı (HPKON) 22-25 Kasım tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi. TMOBB Makina Mühendisleri Odası, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve AKDER işbirliği ile akışkan gücü sektörü adına yılın en verimli etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen fuarda sektörün önde gelen 45 firması ürün ve çözümlerini sergiledi. Bu firmalar arasından DALGAKIRAN, HYDAC ve LUPAMAT fuarı sponsorluklarıyla da destekledi. Fuarın yanı sıra, HPKON Kongresi kapsamında çeşitli paneller, atölyeler, kurslar, yuvarlak masa toplantıları ve bildiri sunumları gerçekleşti. Kongre katılımcıları üretimin geleceğine ilişkin konuları yakından takip etme, bu konuda görüş alış verişinde bulunma fırsatı yakaladı.

HPKON, endüstrinin geleceğine odaklandı
Hidrolik pnömatik, tüm diğer  ana endüstri alanlarını destekleyen önemli bir sektör. Bugün ise ajandasında önemli bir gündem var: Endüstri 4.0. Kongre boyunca, önemli konuşmacılar Endüstri 4.0 olarak adlandırılan bu yeni dönemin dinamiklerine odaklandı. Ayrıca, bu gelişmelerin akışkan gücü sektöründeki etkileri ve bu sektördeki endüstri 4.0 uygulamaları akademi ve endüstri dünyasının önemli temsilcileri tarafından ele alındı. Diğer yandan sektör profesyonelleri fuarda katılımcıların sunduğu Endüstri 4.0’a uyumlu ürün ve çözümleri yakından inceleme ve kendileri için doğru çözümlere doğrudan ulaşma şansı elde ettiler.

Semih Kumbasar, HPKON Yürütme Kurulu Başkanı HPKON 2017’ye ilişkin şunları ifade etti: “Önümüzde yeni bir dünya var. Hem kongre hem de fuar sektörümüzün önümüzdeki geleceğin dinamiklerini ve olası sonuçlarını anlamasına yadımcı oldu. Bu açıdan HPKON 2017 sadece akışkan gücü sektörüne değil, kendisi ile ilişkili tüm diğer alanlara da önemli ve ufuk açıcı katkılar sağladı.”

HPKON, yalnızca sektördeki yeniliklerin takibi açısından değil aynı zamanda yeni iş bağlantılarının kurulması adına da çok önemli bir ticari platform sundu. 4 gün boyunca 3328 ziyaretçi ve 528 delege HPKON Kongre ve Fuarı’nı ziyaret etti. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen profesyonellerin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı desteği kapsamında gerçekleşen Alım Heyeti Organizasyonu ile uluslararası satın almacılar da bu yıl HPKON’da ağırlandı.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, “Fuar organizatörü sıfatıyla, bu önemli etkinliğin bir parçası olmak bizler için büyük mutluluk. HPKON, Türkiye’nin ihracatına ve ekonomisine katkı sağlama vizyonuyla hayata geçirdiğimiz en önemli organizasyonlarımızdan biri. Fuar esnasında  katılımcılarımızdan ve ziyaretçilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler ise bu konudaki çabamızın karşılığını bulduğunun en önemli kanıtı oldu,” diye belirtti.

Ayrıntılı bilgi için:
Hannover Fairs Turkey Fuarcılık
e-mail: [email protected]

Haberler

ISK-SODEX ARENA, Ustalar Ligi ve Geleceğin Ustaları yarışmaları ile sektörün en iyilerini ve geleceğin ustalarını belirleyecek

Halı ve zemin kaplamaları sektörünün lider fuarı DOMOTEX Turkey kapılarını açtı

DOMOTEX Turkey halı ve zemin kaplamaları sektörü devlerini Antalya’da ağırlayacak

Hannover Fairs Turkey e-Bülten

  • En son haberler ve önemli tarihler
  • Fuar ziyaretleri için daha fazla hizmet
  • Heyecan verici özel promosyonlar ve teklifler